Da li je tarot opasan

Da li je tarot opasan

Da li je tarot opasan

Da li je tarot opasan? Osobe koje su istraživali ovu temu, razumeju koja je funkcija tarota. Ovo je alat za samospoznaju i analizu koji omogućava da se jasnije vide mogućnosti osobe i prisutne blokade, stoga ne nema nikakvog rizika ili opasnosti. Ovo je kartaška igra iz davnih vremena, koja pored toga što je bila vrlo popularna, korišćena je i u svrhu proricanja. Mudrost prikazana kroz simboliku slika imala je značajan uticaj u prošlosti. U svakoj tarot karti je prikazana osnovna struktura mističnog i tajnovitog, što je poslužilo kao osnova za proricanje na svakodnevna pitanja za koje je postojalo veliko intersovanje, baš kao i danas. Kroz učenje i tumačenje tarota može se videti duboko značenje karata kao putokaza koji se odnosi na lično iskustvo pojedinca. Čitanje tarota može se odnositi na želje i emocije koje osoba ima, zatim na ljubavna i porodična pitanja, finansije i karijeru između ostalog. Dakle, drugim rečima, čitanje tarota je jedan od načina da bolje razumemo sebe i otkrijemo kako možemo bolje živeti u sadašnjosti i bliskoj budućnosti.

Razlike između profesionalnog i običnog tarot čitanja

Uobičajeno je da mnogi ljudi traže konsultacije kako bi dobili odgovor na određena pitanja. Profesionalni tarot majstori na osnovu simbolike i značenja arhetipova ukazuju na konkretan odgovor u vezi sa pitanjem ili situacijom. Špil je sastavljen od 78 karata, podeljenih u 2 glavne grupe, a to su: Velika Arkana, 22 karte, numerisane od 0 do 21 ili od 1 do 22 i Mala Arkana, sastavljena od 56 karata. Svaka karta je prikazana univerzalnom simbolikom, vezanom za arhetipske slike, umetnički predstavljene kroz skup boja, simbola, ljudske figure, životinje, biljke, brojeve. No, da bi se ovaj divinacijski alat pravilno protumačio, potrebno je puno godina proučavanja i predanosti kako bi se dostigla prava interpretacija simbola i slika. Polazeći od toga da simboli predstavljaju jezik naše duše, oni su izraz našeg nesvesnog prema postavljenom pitanju. To je knjiga priča o životu, gde se iz špila karata može videti ko smo, zašto smo ovde i šta možemo učiniti da poboljšamo svoj život. U tu svrhu danas imamo različite vrste čitanja koje nude tarot majstori, poput terapijskog i psihološkog tarota.

Otkriva li tarot ono što osoba želi čuti

Unutar tarota nema pozitivnih ili negativnih karata. Svaka karta predstavlja određene obrasce vezane za ljudsku svest. Zato se prilikom analize u konsultacijama mora izbegavati fatalistički pogled, što može dovesti do potpuno suprotnog učinka. Kada je reč o tumačenju, bilo da se radi o određenom području života, predviđanju ili savetima, svaka konsultacija mora sadržati objektivnost, jasnoću i adekvatan način izražavanja tarot tumača. Dokle god neki savet se temelji na onome što je prikazano u tarotu, u tom trenutku to je najbolje za pitača. Tarot karte su prilagođene obrascu svesti ljudskog bića, pri čemu kombinacija slika, arhetipova i simbola donose konkretnu poruku u vezi sa postavljenim pitanjem. Kada sa kartama postupamo na pravilan način, one mogu biti moćan alat za svakog ko traži samorazvoj i otkrivanje skrivenih talenata. Uzimajući u obzir današnji moderan izgled tarota i svu njegovu simboliku u odnosu na njegove početke, možemo videti da je to alat namenjen psihološkom uvidu i samospoznaji.

Tagovi:

Možda će vas zanimati