Kako izvući gnoj iz prsta

Kako izvući gnoj iz prsta

Kako izvući gnoj iz prsta na ruci

Kako izvući gnoj iz prsta na ruci? Gnojno zapaljenje na prvi pogled može izgledati neupadljivo, ali spada u veoma neugodan problem. Ova površinska infekcija nastaje usled ozlede prilikom sečenja pokožice okolo nokta, posekotine i slično. Gnojna upala uzrokovana je bakterijskom ili gljivičnom infekcijom, a najčešće je izazaiva streptococcus epidermidis i staphylococcus aureus. Šupljina je ispunjena gnojem, a ukoliko se ne leči može biti vrlo opasna. Kako izvući gnoj iz prsta kod kuće? Ako je reč o maloj upali, tada se ona može izlečiti uz jednostavne kućne metode. No, ako se upala proširila tada je važno obratiti se lekaru kako se upala ne bi dalje širila. Kako možemo prepoznati upalu? Zahvaćeno područje karakteriše velika osetljivost na dodir, bol, crvenilo, promenjena boja. Ulazak i razmnožavanje bakterija u prstu može biti i rezultat slabe higijene. S’ obzirom da se ruke ne peru čestu tada se otvara put ka reprodukciji bakterija i kada postoji sitna posekotina ili ubod, bakterije će se razmnožiti u tom području prsta. Da bi se to izbeglo važno je često pranje ruku i istovremeno osigurati što veću higijenu.

Kako izvući gnoj iz prsta i izlečiti upalu

Kako izvući gnoj iz prsta i izlečiti upalu? Verovatno se pitate šta prethodi ovoj vrsti upale? Kod određenih aktivnosti rizik od upale je mnogo veći, a obično je uzrok grickanje noktiju, žulj, različite ozlede prsta, modeliranje noktiju, posektonine, strano telo ispod nokta. Nakon što se upala razvila na prstu, potrebno je ocediti gnoj. Nekada je dovoljno blago istisnuti gnoj, bez pretreranog pristiska u zahvaćenom području. Nakon istiskivanja gnoja, područje prekrijte sterilnom oblogom da bi sprečili javljanje ponovne infekcije. U takvim slučajevima, kada je infekcija mala obično nisu potrebni antibiotici. Ako se infekcija ponovo javi, uprkos primeni svih koraka, treba se javiti lekaru. U slučaju da je apces preveliki na prstu, a njegov sadržaj se ne može istisnuti laganim pristikom tada lečenje treba prepustiti lekaru specijalisti. Kako izvući gnoj iz prsta i na koji način se može izbeći pojava upale? S’ obzirom da se upala najčešće javlja na prstu okolo nokta, potrebno je voditi higijenu i biti oprezan sa sečenjem noktiju i pokožice. Takođe izbegavajte koristiti kozmetiku za ruke koja iritira.

Kako izvući gnoj iz prsta kućnim metodama

Znate li kako izvući gnoj iz prsta kućnim metodama? U prvoj fazi pojave upale lečenje je veoma važno. Naime, od najvećeg značaja je na početku rešiti se širenja bakterija da ne bi došlo do oštećenja prsta. Uz pomoć nekoliko kućnih metoda možete se rešiti ovog neprijatnog stanja i ublažiti bol. Natapanje zagnojenog prsta u vodeni rastvor sa solju tri puta dnevno oko 10 minuta ubrzaće skupljanje gnoja. Obloge od sode bikarbone takođe se mogu naneti na upaljeno mesto. U slučaju kada gnoj spontano iscuri, zahvaćeno područje je potrebno temeljno oprati toplom vodom i očistiti antibakterijskim rastvorom kako bi se sprečilo širenje infekcije. Kako izvući gnoj iz prsta najjednostavnije? Neven ili kamilica imaju umirujuće dejstvo i deluju snažno protiv upala. Nanesite vatu namočenu u čaj od kamilice ili nevena na upalno mesto i držite nekoliko minuta. Mast od nevena ima antibakterijsko i protivupalno svojstva, može se koristiti naizmenično sa natapanjem prsta u čaj od kamilice.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako prepoznati bruh

Kako prepoznati bruh

Kako prepoznati bruh? Svi organi u trbušnoj šupljini imaju određen raspored, a da se to stanje ne bi poremetilo, za to su zaduženi trbušni mišiči, odnosno membrane koje su od vezivnog tkiva. Kada se p

Zadržavanje vode u telu

Zadržavanje vode u telu

Šta utiče na zadržavanje vode u telu? Veliko oticanje gležnjeva i naduti stomak su najčešći pokazatelji zadržavanja vode u telu. Iako može zvučati protivrečno, razlog ovog stanja je nedovoljan unos vo