Kako uloviti miša

Kako uloviti miša

Kako uloviti miša u kući

Verovatno ste barem jednom našli u situaciji kada je vam trebao odgovor kako uloviti miša. Veća hladnoća s’ jeseni i niske temperature zimi teraju ove glodare da potraže toplija mesta. Miševi ulaze u dom kroz pukotine, ispod vrata ili kroz cevi. Kuće koje su naseljene imaju najviše topline i zbog toga bez obzira da li je reč o kuhinji, ormaru ili nekom drugom mestu, to su za njih idealna skloništa. Ako niste sigurni imate li miša u kući, a sumnjate na to, obratite pažnju na zvukove koji se čuju kada miš grize hranu ili predmete, hoda i grebe po raznim površinama. Obično se tragovi miša mogu se videti na kutijama sa hranom, zatim žitaricama, brašnu i slično. Ono što treba znati je da miševi osim što prenose bolesti kada su u kontaktu sa hranom koju jedemo, takođe mogu ugristi, a njihovo krzno jer stanište buva i vaši. Miševi su prenosioci različitih bolesti što može imati za posledicu, stomačne infekcije, kožna ili čak respiratorna oboljenja. Poznato je da miševi mogu preneti više od 20 bolesti, pa je potrebno biti na oprezu onda kada ih želite eliminisati. Srećom, danas postoje veoma efikasni načini kako uloviti miša u kući.

Kako uloviti miša u nekoliko jednostavnih koraka

Iako su miševi mogu pojaviti u kući u bilo kom dobu godine, to je ipak češće u toku jesenjeg perioda kada ih hladnoća tera da odlaze u potragu za hranom i skloništem. Iako se metode kako uloviti miša mogu razlikovati, u većini svaka od njih pomaže da se postignu efikasni rezultati. Poznato je da su tradicionalne među najpopularnijim, u šta ubrajamo razne zamke, električne rasterivače, itd. Mnoge od ovih metoda ne zahtevaju veliki trošak, ali ono što je glavna mana je čekanje. Bez obzira na odabir metode, uvek imajte na umu da se pridržavate određenih mera tokom njihove primene. Ako ste se odlučili za metode van mamaca i mišolovki, poput naftalina, treba voditi računa da se on postavi van domašaja dece i kućnih ljubimaca. Jedan od načina kako uloviti miša je uz pomoću trika sa plastičnom flašom u koju ćete staviti mamac. Na taj način miša nećete povrediti i moći ćete da ga izbacite van.

Kako uloviti miša u kući pomoću lepka

Uobičajeno je kada imate miša u kući da razmišljate o najlakšem i najsigurnijem načinu kako ga uloviti. Kako bi sprečili pojavu miševa u kući najvažnije je osigurati mesta gde oni obično prolaze, kako se ne bi ponovo vraćali. Najčešća metoda kako uloviti miša je uz pomoć lepka. Ovu zamku za glodare je lako postaviti i u odnosu na druge je znatno efikasnijaa, a rezultati brži. Za pravljenje ove lepljive zamke biće vam potrebno samo nekoliko minuta što je idealan način kako uloviti miša. Komade kartona sa lepkom postavite na onim mestima gde se miš najčešće pojavljuje. Kao mamac se može koristiti sir, kikiriki, čokolada. Obično nekoliko sati je potrebno da dođe do rezultata i da miš budu ulovljen. Kada se ulovi na zamku, postaje lepljiv i pričvršćen za lepak, zbog čega se ova metoda najviše koristi Sve dok u vašem domu postoji jedan miš možete ga lako uloviti i izbaciti iz kuće. Međutim, ako se pojavi njih nekoliko tada je vreme da se pozovete službu za deratizaciju.

Tagovi:

Možda će vas zanimati