Od čega beže stršljeni

Od čega beže stršljeni

Od čega beže stršljeni i kako ih eliminisati

Danas kada su zime sve toplije, to obično rezultira najezdom mnogih insekata. u rano proleće. U isto vreme s’ većim temperaturama neizbežna je i pojava stršljena. Uživanje u lepim danima ispred kuće, na balkonu i na terasi ovi neželjeni insekti mogu pokvariti u velikoj meri. Stršljeni su izuzetno agresivni insekti koji često napadaju ljude. Pri tom uobičajen je problem sa gnezdima stršljena koje doslovno možemo videti na mnogim mestima. Zato je važno zaštititi se na pravi način i ujedno saznati od čega beže stršljeni. Poznato je da stršljeni brzo reaguju kada osoba pravi nagle pokrete, ako je u blizini svetlo ili jak miris. Prepoznatljivi su po dosta agresivnijem ponašanju od osa, većoj veličini i smeđe crnoj boji. Za ljude koji su alergični na otrov stršljena važan je poseban oprez. Iz tog razloga, prisutnost stršljena u bašti ili oko kuće zahteva preduzimanje određenih mera. Da bi uklanjanje bilo uspešno, prvo morate znati od čega beže stršljeni. Takođe treba napomenuti ako je osoba alergična na otrov ovog insekta, najbolje je da se obrati profesionalnim službama za njihovo suzbijanje.

Od čega beže stršljeni i koje su najefikasnije metode sa dokazanim delovanjem

U svetu postoji oko 20 vrsta stršljena. Ovi insekti uzrokuju velike probleme po život i zdravlje čoveka, jer ubod stršljena može biti smrtonosan. Pre nego dođemo do odgovora na pitanje od čega beže stršljeni, moramo znati koje su metode suzbijanja. Iako na raspolaganju imamo razne kućne metode za uklanjanje stršljena, mnoge od njih nisu efikasne. Dakle, ako tražite prirodno sredstvo od čega beže stršljeni na raspolaganju imate nekoliko mogućnosti. Određene billjke poput timijana i eukaliptusa odvraćaju stršljene. Ako ih imate u dvorištu to je idealno rešenje u borbi protiv pojave ovih insekata. Ulje paprene metvice je jedan od najdelotvornijih načina za odbijanje stršljena. Sve što je potrebno je da pomešate jednu kašiku ulja paprene metvice sa malo vode i isprskate. Ovaj sprej je dovoljno učinkovit da otera stršljene iz vaše blizine. Ujedno ne zaboravite da je samostalno uklanjanje ovih insekata opasno, zbog čega je najbolje obratiti se stručnjacima koji će vam pomoći da ih se rešite.

Od čega beže stršljeni najviše

S’ obzirom da dosta ljudi zna od čega beže stršljeni, u mnogim slučajevima koriste se plastične zamke od plastičnih boci sa šećerom koje privlače ove insekte. No, da bi stršljeni bili što dalje od vaše kuće i vrta, za to postoji nekoliko korisnih saveta. Izbegavajte ostavljanje hrane u dvorištu, slatka pića i sokove. Držite kante za smeće zatvorene. Proverite ima li pukotina u blizini prozora. Stršljeni obično grade svoja gnezda u rupama zidova, području okolo vrata ili kanalizacionih cevi. Takođe, oni mogu napraviti gnezdo u pomoćnim prostorijama i garažama. Zato te prostorije treba redovno proveravati. Ako se želite rešiti gnezda ovih insekata, pre bilo kakve metode, opremite se sa zaštitnom odećom koju imaju pčelari. Prilikom uništavanja gnezda nemojte koristiti svetiljke i delujte kada stršljeni nisu aktivni. Tretiranje stršljena je obično primenom insekticida koji se prska. Ovi sprejevi su veoma pogodni za terase i kod balkona, a prskanje se može sprovesti praktično i sigurno. Dakle, ako ne znate od čega beže stršljeni, danas na raspolaganju imate efektivne metode i sprejeve na bazi aerosoli sa dokazanim delovanjem.

Tagovi:

Možda će vas zanimati