Zašto žena vara

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi

Zašto žena vara je pitanje koje se sve češće može čuti u današnjem modernom društvu. Zbog toga se kaže da je ljubav dosta komplikovana, ali neverstvo još više. Definicija neverstva poistovećuje se sa težnjom za promenom i seksualnim zadovoljstvom. Preljuba kao jedini način preživljanja monotone zajednice danas više nije tabu tema. Iako se neverstvo sve više praktikuje u modernim ljubavnim vezama, pre nego se desi potrebno je preispitivanje trenutnog odnosa. Ali takve situacije ne čude, jer neverstvo kao jedan od grehova spominje se još u bibljskoj zapovesti, prema kojoj se zabranjuje. No, pitanje savremenih ljubavnih odnosa sve je je više prekriveno velom tajni o vernosti, naročito kod žena. Za neke žene neverstvo podrazumeva seksualne odnose, dok drugima emocionalna bliskost predstavlja određeni vid izdaje partnera. Prema statisitikama u poslednjih dvadeset godina žene varaju 40% više više. Nakon neverstva veliki broj žena odluči se ostati u vezi ili braku iz razloga što će mnogo više izgubiti razdvanjem nego ostajanjem. Psiholozi tvrde da razlog zašto žena vara ne zavisi od vremena trajanja veze ili godina, već unutrašnjeg nezadovoljstva koje oseća sobom i muškarca sa kojim živi.

Najčešći razlozi zašto žena vara

Preljuba partnera danas je postala uobičajena pojava, a istraživanja pokazuju da se više od 90% žena suočilo sa izdajom svog partnera. Često se udate žene odlučuju na preljubu čak i nakon nekoliko meseci bračne zajednice. Rani ulazak u porodični život naročito ako je žena dosta mlada i nespremna za zajednički život može biti razlog za neverstvo. Još jedan razlog zašto žena vara je osveta zbog neversta partnera. Kada se žena oseća izdano i poniženo od strane voljene osobe kako bi našla izlaz iz negativnih emocija nije retko da potraži nekoga ko će učiniti da se ponovo oseća poželjno. Materijalni aspekt puno puta ima ulogu u preljubi. Ako u partnerstvu stalno nedostaje novca, pri čemu se žena oseća nesigurno, a zajednički život nije sređen, ona se odlučuje na prevaru iz beznađa. S’ osećajem da u zajednici nema dovoljno srećnih trenutaka i radosnih događaja, javlja se želja da se potraži uteha sa strane. Zaboravljen osećaj ljubavi često oživi nekim novim poznanstvom što ženu može odvesti u novo iskustvo, odnosno vezu prepuno strasti. Kao rezultat život sa partnerom postaje nepodnošljiv što obično vodi ka raskidu veze. Ukoliko postoji veliko nezadovoljstvo intimnim životom, tada to postaje glavni razlog zašto žena vara. Stalna zauzetost partnera i njegovo odustvo može imati negativan uticaj na partnerstvo gde će žena tražiti nekoga ko će ispuniti njen život i dati joj dovoljno pažnje u trenucima samoće.

Zašto žena vara u braku

Na putu ka srećnoj vezi ili braku, umesto razumevanja i sloge, vrlo često parovi nailaze na bezbroj poteškoća koje nisu sposobni savladati. Kada se situacija odvija u negativnom smeru, žena podsvesno traži razumevanje što vodi ka neverstvu. Monotonija u zajedničkom životu, stalan nedostatak finansijske stabilnosti, svađe i ljubomora su obično razlog zašto žena vara. Preljuba žene se može ponavljati ili se desiti jednom iz osvete. Sve zavisi od toga da li žena traži dodatno uzbuđenje ili to radi zbog nezadovoljstva trenutnom vezom. Prema statistici 70% je spremno da ponovi prevaru zbog naleta adrenalina. Žena koja nikada nije razmišljala o avanturi van braka to obično čini iz znatiželje i težnje za promenom. Uobičajeno je da se sa ovim problemom suočavaju supružnici koji dugo godina žive zajedno. Kada se žena približava srednjim godinama, tada se učestalost neverstva povećava. Vrlo često čak i najvernije žene u tom dobu mogu imati avanturu, što se povezuje sa hormonskim promenama. Zašto žena vara u braku i na koji način se prepoznaje preljuba? Najčešće, žena koja vara menja ponašanje prema svom partneru, gubi interesovanje, ima drugačiju rutinu, posvećuje se više svom fizičkom izgledu.

Tagovi:

Možda će vas zanimati