Kako kupiti bitcoine

Kako kupiti bitcoine

Gde i kako kupiti bitcoine

Bitcoine spada u najpoznatiju kriptovalutu na svetu. Sa rastom kriptovaluta, mnogi traže odgovor na pitanje kako kupiti bitcoine. O bitcoinu, virtualnoj valuti koja je u potpunosti digitalna, znamo da je jedna od najvrednijih na tržištu. Naime, bitcoine je prva i najveća kriptovaluta stvorena još 2008. godine. Tokom prethodnih godina bitcoine se pokazao kao vrlo pouzdan zbog čega dobija sve veću vrednost. Uzimajući u obzir njegovu ograničenu količinu često se upoređuje sa elektronskim zlatom. Cena bitcoina stalno oscilira, ali u odnosu na druge kriptovalute ima najveće vrednost. Sigurno ste već čuli za ideju kupovine bitcoina kao izvrsnog načina ulaganja i profitabilne opcije. Interesovanje za kupovinu ove kriptovalute u poslednje vreme se znatno povećalo. Dok neki kupovinu bitcoina vide kao najisplativiju valutu, druge privlači ideja o investiranju. Iako postoje mnogi načini kako kupiti bitcoine, neki od njih nisu isplativi, što znači da se treba detaljno informisati. Da bi zaobišli određene dileme, potrebno je detaljno se informisati o celom procesu kupovine, ali i prodaje bitcoina.

Kako kupiti bitcoine na tržištu

Na internetu se može pronaći veliki broj vodiča o trgovanju virtualnim valutama, ali je mali broj onih koje nude detaljne informacije kako kupiti bitcoine. Budući da je bitcoin najpopularnija valuta koja obara rekorde, mnoge koji tek počinju trgovinu ovom kripto valutom zanima više o načinu kupovine. Bitcoine, kao i druge valute se mogu kupiti na berzi, kripto menjačnici ili putem kripto automata. Postoje i druge platforme koje znatno olakšavaju razmenu bitcoina za ostalu kriptovalutu. S’ obzirom da je rast bitcoina doprineo velikom interesovanju, potrebno je ići na proverene web stranice koje omogućavaju sigurnu kupovinu ove kripto valute. Cena bitcoina, kao i drugih kriptovaluta, zavisi od ponude i potražnje, odnosno od cena koje su dogovorene između onih koji žele prodati i kupiti. Trenutno se procenjuje da se kupovina bitcoina, skoro 80% odvija putem berze, jer je transakcija isplativija. Kripto menjačnica je još jedan način kako kupiti bitcoine, što je bolja opcija za početnike. Berza kriptovaluta se prvenstveno preporučuje onima koji već imaju određeno znanje o tržištu kripto valuta i ulaganju u bitocine.

Kako kupiti bitcoine, na berzi ili u menjačnici

Pitate se kako kupiti bitcoine, na berzi ili u menjačnici? Kupovina bitcoine može biti veliki izazov pogotovo za ljude koji tek počinju svoju avanturu sa kriptovalutom. Na raspolaganju imate digitalnu menjačnicu bitcoina, ali kao i svaku drugu kriptovalutu treba kupiti gde je najjeftinija i prodati za što više novca. Za one koji poznaju berzu bitcoine se može kupiti po znatno povoljnijoj ceni. U kripto menjačnici kupovina bitocina se vrši za tradicionalnu valutu, dok je na berzi moguće menjati jednu kriptovalutu za drugu i na taj način direktno kupiti bitcoine. Kao što se može videti, postoji više načina kako kupiti bitcoine. Ali, postavlja se pitanje sa učiniti sa bitcoine valutom posle kupovine? U tu svrhu je kreiran virtuelni novčanik, koji je najsličnijim bankarskom računu. Ako se odlučite kupiti bitcoine na kripto berzi, to možete učiniti u nekoliko jednostavnih koraka, slanjem novca na bankovni račin ili putem online plaćanja karticom nakon čega se bitcoine nalazi u vašem digitalnom novčaniku.

Tagovi:

Možda će vas zanimati